خیلی از دوستات سوالاتی در مورد امکان گرفتن مهریه بعد از طلاق توافقی وجود دارد یا خیر. وقتی طرفین توافق به جدایی می کنند و خانم معمولا مقداری یا تمامی مهریه به همسرش می بخشد تا آقا راضی به طلاق شود. در قانون مدنی گفته شده، در طلاق توافقی که به صورت بالا باشد امکان مطالبه مهریه وجود ندارد.
در این جا اگر زوجه یائسه یا دوشیزه نباشد، زن در ایام عده می تواند به آنچه بذل کرده رجوع کند به این صورت که به دفتر خانه ای که طلاق توافقی را ثبت کرده مراجعه می کند و تقاضای رجوع می کند پس از رجوع زن به ما بذل، طلاق به ماهیت خود که رجعی بودن است باز می گردد و در این صورت مرد (شوهر) نیز می تواند به زوجیت رجوع کند و دوباره به حالت اول زن و شوهری (زوجیت) باز می گردند. اما پس از گذشتن مدت عده زوجه به هیچ عنوان به آنچه بذل کرده نمی تواند رجوع کند.
مهریه : در طلاق توافقی زوجین اجازه دارند به هر نحو ممکن تصمیم گیری کنند و حتی زوجه قادر است در ازای تحقق شروط مد نظر خود از دریافت مهریه صرف نظر کند.
اما سوالی دیگر پرسیده شده که مهریه رو بخشیدن و در قبال بخشیدن مهریه بچه رو گرفتنه، یعنی حضانت فرزند به ایشون منتقل داده شده ولی در دادنامه نوشته نشده و این موضوع توافق شفاهی بود حالا سوالشون اینه اگه همسرشون بخوان بچه رو بگیرن ایشون هم میتونن مهریه رو بگیرن؟
پاسخ : اگر شما الان بخواهید به مهریه رجوع بفرمایید همسرتان هم می تواند به طلاق رجوع کند مادامی که مهلت نگذشته باشه. اگر از مهلت و شرایط گذشته باشه نه شما می توانید رجوع کنید و نه همسرتون. اما اینکه حق حضانت رو در دادنامه ننوشتید، شما قبل از دادنامه یک صورت جلسه ایی داشتید که احتمالا در آن صورت جلسه باید نوشته باشید وگرنه همسرتون می تواند بعدا مدعی شود. مگر اینکه برای حرف خودتون شاهد داشته باشید.
اگر سوالی دارید می توانید از طریق تلفن یا حضوری با وکیل های موسسه حقوقی تهران وکیل صحبت کنید و مشکل خودتان را با آنها در میان بگذارید.